Karışık Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 kg un
500 gr tereyağı ya da margarin
400 gr pudra şeker
3 yumurta
bir miktar fındık içi
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı kakao
yarım çay bardağı kuş üzümü
Tarifi : İlk önce tereyağıyağ yada margarin ve pudra şekeri miksere konulur. 2-3 dakika çırpılır. Sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır. Yumurtaların hepsi birden konulmamalıdır. Ardından un ilave edilir.
Bütün malzemeler birbirine yedirilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur üç eşit parçaya bölünür. Bir parçaya kuş üzümü, bir parçaya kakao, üçüncü parçaya da çikolata katılarak yoğrulur. Hamurlardan küçük parçalar koparılarak fırın tepsisine yerleştirilir.
Dilerseniz fırın tepsisinin üzerine silpat koyup hamurları silpatın üzerine dizebilirsiniz. Silpatınız yoksa yağlı kağıt da kullanılabilir. Yumurta beyazına batırılan fındık parçaları çikolatalı kurabiyelerin üzerine konulur. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009