Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Yufka Böreği

(Yufka Böreği nasıl yapılır)

Yufka Böreği için kullanılan malzemeler :
1 kg yufka
2 yumurta
lor peyniri
maydanoz
yağ
tuz

Tarifi :
Un, yumurta, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamurdan
yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve 10 cm çapında daireler açılarak üzerlerine bir
kaşık yağ gezdirilir ve üst üste koyulur. Bunların yarısı tepsi büyüklüğünde açılarak
tepsiye yerleştirilir ve üzerine de peynir ve maydanozdan hazırlanan iç koyulur. Üstüne
de kalan hamurlar açılarak koyulur ve üzeri yağlanır, pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.