Ana Sayfa > Tatlılar > İki Renkli Sütlaç

(İki Renkli Sütlaç nasıl yapılır)

İki Renkli Sütlaç için kullanılan malzemeler :
zerdesi için:
5 su.b. su
3 çorba k. pirinç
1 su b. tozşeker
1 çorba k. nişasta
1 tatlı k. zerdeçal
sütlacı için:
5 su b. süt
1 su b. tozşeker
3 çorba k. pirinç
1 p. vanilya
üzeri için:
nar

Tarifi :
Zerdesi için kaynamış suyun içine haşlanmış pirinçleri ve tozşekeri alın. Zerdeçalı ekleyin. Nişastayı su ile ezip kıvamını bağlayın.

Kaynayınca cam kaselerin yarısına kadar oyun.
Zerdeler birkaç saat soğuduktan sonra sütlacı için sütün içine haşlanmış pirinci ve tozşekeri, vanilyayı ekleyin. Yine kıvamına göre nişasta ile bağlayın.

Zerdelerin üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra nar ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.