Pelit Bohça için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
750 gr margarin
1 çay bardağı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
1 kg un
1 su bardağı toz şeker
Tarifi : Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın. Üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin. 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Dilerseniz taze mevsim meyveleri ile şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini hazırlayın;
bunun için su ve şekeri kaynatın. İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin. Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.
Soğuyunca servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009