Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fesleğenli Patlıcan Sarması

(Fesleğenli Patlıcan Sarması nasıl yapılır)

Fesleğenli Patlıcan Sarması için kullanılan malzemeler :
3 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
5 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 adet kesme şeker

Tarifi :
Patlıcanları soymadan boyuna dilimleyerek tuzlu suda en az 20 dakika bekletelim. Yıkayıp kurulayalım. Kızgın sıvıyağlı tavada patlıcanları hafifçe arkalı önlü kızartalım. Dilimleri emici kağıt üzerine alalım. Doğranmış soğan ve sarmısakları 2-3 kaşık sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Uzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivri biberleri ekleyelim. 3-5 dakika daha kavurup kesmeşeker, tuz ve fesleğeni ilave ederek ateşten alalım. Bu dilimlerin baş kısmına koyalım. Rulo yaparak saralım ve tepsiye dizelim. Salçayı yarım bardak su ile sulandırıp tepsiye aktaralım. 200 dereceli fırında 10-15 dakika pişirelim. Servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.