Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Leblebi Şekerli Pasta

(Leblebi Şekerli Pasta nasıl yapılır)

Leblebi Şekerli Pasta için kullanılan malzemeler :
1 adet sade pandispanya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
1 kase mevsim meyveleri
1 miktar renkli leblebi şekeri

Tarifi :
Bir su bardağı suyu toz şekerle birlikte karıştırarak ılınıncaya kadar 4-5 dakika kadar pişirin. Pandispanyanın iki parçasını da hazırladığını şekerli suda ıslatın. Bir kapta krem şantıyi soğuk sütle elde veya mikserle çırpın. Mevsim meyvelerini küp şeklinde doğrayın. Krem şantinin yarısına küp meyveleri katıp karıştırın. Servis tabağına ıslatılmış kekin bir parçasını yerleştirip üzerine krem şanti ile karıştırdığınız meyveleri koyup yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan kremşantiyi pastanın üzerine sürün. Renkli leblebi şekeri ile pastayı süsleyip bir süre buz dolabında bekletip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,038 saniyede oluşturuldu.