Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Baltacı Ekmeği

(Baltacı Ekmeği nasıl yapılır)

Baltacı Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3 adet pırasa
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 adet çarliston biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Soğanı ve pırasaları çok küçük doğrayın. Bir kahve fincanı sıvıyağda kavurun. Kıyma, salça, kırmızıbiber, küçük doğranmış çarliston biberi koyun. Suyu bitene kadar kavurun. Ateşten alıp ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiberi ekleyin. Diğer bir kapta mısır ununu kabartma tozu ile karıştırıp ortasını havuz gibi açın pişen karışımı koyun. Toz şekeri ilave edin. Süt ve biraz su katıp karıştırın ve hamur haline getirin.Koyu kek kıvamına gelen hamuru yağlanmış tepsiye dökün elinizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. 180 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.