Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ispanaklı Lazanya

(Ispanaklı Lazanya nasıl yapılır)

Ispanaklı Lazanya için kullanılan malzemeler :
1 paket lazanya
500 gr ıspanak yaprağı
1 adet soğan
1 kaşık margarin
1 adet yumurta
2 kaşık zeytinyağı
4 dal dereotu
1 tutam tuz
200 gr beyaz peynir
150 gr kaşar peynir

Tarifi :
Ispanağı temizleyip yıkayın, ve iri iri doğrayın. Bol suda iki kez haşlayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı ekleyerek kavurun. Ispanağı geniş bir kaseye alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpın, beyaz peyniri ve yumurtayı ıspanaklı malzemeye ilave edin ve iyice karıştırın. Lazanya dilimlerini 5 dakika kaynar,tuzlu suda yumuşatın. Fırıntepsisine ilk lazanya yaprağını koyun.Üzerini ıspanaklı karışımla kaplayıp, lazanya dilimini örtün.Her katta, lazanyalar bitene dek işlemi tekrarlayın. En son lazanyanın üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.