Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pirinçli Bohça

(Pirinçli Bohça nasıl yapılır)

Pirinçli Bohça için kullanılan malzemeler :
50 gr margarin
1 adet yumurta
4 adet yufka
1 çay kaşığı vanilya
1 kaşık kremşanti
2 fincan pirinç
2 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın
15 adet kayısı
1 su bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Yufkaların arasına eritilmiş margarin sürerek,iki yufkayı üst üste koyun.dört köşe parçalar kesin. Pirinci sütle pişirin, kayısıları dilimleyin, tarçını krem şantiye ilave edin. Yufkaların içine hazırladığınız pirinçli harcı koyup, kapatın. Bohca biçiminde olsun.Bohçaların ağız kısmına yumurta akı sürerek yapışmasını sağlayın veya mutfak ipi ile bağlayın.Kızgın sıvı yağda kızartın.Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.