Üç Renkli Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet patates
1 su bardağı bezelye
3 adet havuç
1 kg yufka
1 adet yumurta
Tarifi : Yağlanmış tart kalıbı veya yuvarlak formlu bir tepsiye 1 yufka yayılır. Üzerine sıvı yağ fırça ile yayılır. Tekrar yufka yayılır. Üzeri yağlanır. Haşlanmış patatesler tuzlanır, püre haline getirilir. Yufkanın üzerine yayılır,tekrar üzeri yufka ile kapatılır. yufkanın üzeri yağlanır, havuçlar yayılır yufka ile kapatılır tekrar yağlanır. Son kat olarak bezelyeler blendırda püre haline getirilip, yayılır yufka kapatıldıktan sonra üzerine yumurta sürülerek susam yada çörek otuyla süsülenir. Bıçak ile en üstteki yufka dilimler halinde kesilir. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek,yaklaşık 30 dakika pişirilir ve sıcak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009