Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Üç Renkli Börek

(Üç Renkli Börek nasıl yapılır)

Üç Renkli Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet patates
1 su bardağı bezelye
3 adet havuç
1 kg yufka
1 adet yumurta

Tarifi :
Yağlanmış tart kalıbı veya yuvarlak formlu bir tepsiye 1 yufka yayılır. Üzerine sıvı yağ fırça ile yayılır. Tekrar yufka yayılır. Üzeri yağlanır. Haşlanmış patatesler tuzlanır, püre haline getirilir. Yufkanın üzerine yayılır,tekrar üzeri yufka ile kapatılır. yufkanın üzeri yağlanır, havuçlar yayılır yufka ile kapatılır tekrar yağlanır. Son kat olarak bezelyeler blendırda püre haline getirilip, yayılır yufka kapatıldıktan sonra üzerine yumurta sürülerek susam yada çörek otuyla süsülenir. Bıçak ile en üstteki yufka dilimler halinde kesilir. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek,yaklaşık 30 dakika pişirilir ve sıcak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.