Ana Sayfa > Çorbalar > Fransız Soğan Çorbası

(Fransız Soğan Çorbası nasıl yapılır)

Fransız Soğan Çorbası için kullanılan malzemeler :
4 soğan (ince doğranmış)
50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
50 g rendelenmiş peynir
1,5 litre su
tuz ve karabiber
4 dilim ekmek
sıvı yağ (kızartmak için)
2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu

Tarifi :
Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün.

Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.