Pırasa Dolması için kullanılan malzemeler :
1/2 kg pırasa
250 g kıyma
1 kase pirinç
1 soğan
1/2 limon
kuru nane
fesleğen
sıvı yağ
tuz
1 yemek kaşığı salça
karabiber
Tarifi : Soğanlar ince olarak doğranır, içine yıkanmış pirinç, kuru nane, fesleğen, limon suyu, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kıyması ve salçası eklenir, biraz sıcak su koyularak karıştırılır. Pırasalar parmak uzunluğunda kesilir ve iç parçaları çıkarılarak silindirler elde edilir. Pırasaların içine hazırlanan karışımdan doldurulur ve tencereye dizilir. Biraz su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6