Ana Sayfa > Tatlılar > Yumurtalı İncir Tatlısı

(Yumurtalı İncir Tatlısı nasıl yapılır)

Yumurtalı İncir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
20 adet kuru incir
1 çay bardağı iri dövülmmüş fındık
2 adet yumurta
1 su bardağı kızartma yağı

şurubu için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi :
Şurup soğuk kullanılacağı için önce şeker ve su kaynatılır. Ateşten almaya yakın limon eklenir, birkaç dakika sonra ateşten alınır. İncirler yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine yarım seviye olacak kadar su konur. Orta ateşte incirler yumuşayana kadar haşlanır. İncirlerin sap kısmından bastırarak hafif oyulur. İçne fındık konur. Hazırlanan incirler çırpılmış yumurtaya bulanır, kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına dizilir, üzerine soğuk şurup gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.