İncir Tatlısı için kullanılan malzemeler :
20-25 adet kuru incir
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Tarifi : İncirlerin sap tarafını kesip, parmağınızla içini açın. Dövülmüş cevizleri, tarçını ve toz şekerini karıştırıp incirlerin içine doldurun. İncirleri tepsiye aralık bırakmadan dizin. Üstlerine sütü ve yumurtayı karıştırıp dökün. 200 derecelik fırında 20-25 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004