Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Baharatlı ve Soslu Çubuklar

(Baharatlı ve Soslu Çubuklar nasıl yapılır)

Baharatlı ve Soslu Çubuklar için kullanılan malzemeler :
4 milföy hamuru
toz kırmızı biber
karabiber, tuz
zeytinyağı

sosu için:
2 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı mısır
1 diş sarımsak
zeytinyağı, taze nane

Tarifi :
Milföy hamurlarını merdane ile açın. Karıştırma kabında zeytinyağı, toz kırmızı biberi, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu karışımı milföylerin üzerine sürün. Milföy hamurunu çok ince olarak kesin. Elinizle tutup hamuru dolayın ve uzatıp yağlanmış fırın tepsisine alın. Sosu için ise 2 adet domatesi ve küp şeklinde kesin. Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı mısır,ince kıyılmış sarımsağı, zeytinyağını ve taze naneyi ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını önceden ıstılmış 170 derecelik fırında pişirin. Milföyleri hazırladığınız domatesli sos ile servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.