Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Bademli Kafes Pilavı

(Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır)

Bademli Kafes Pilavı için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı badem
1 soğan
2 tavuk butu
2 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz, karabiber
yenibahar

hamuru için:
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, alabildiği kadar un

Tarifi :
Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin. Fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip kavurun. Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin. En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın.

Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın. Hamurdan şeritler kesin. Kalıbınızı yağlayın.
Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin. Boşluklara bademler koyun. Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın. Kenardan sarkan hamurları üzerine kapatıp 180 derecede pişirin. Ters çevirerek kalıptın çıkartın.

Perde pilavı tadında nefis bir pilav.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.