Ana Sayfa > Çorbalar > Kıymalı Oymaç Çorbası

(Kıymalı Oymaç Çorbası nasıl yapılır)

Kıymalı Oymaç Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
150 gr.kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz
Karabiber

Tarifi :
Unu bir kaba koyun. Üzerine su ilave edip sert bir hamur yapın. Avuçlarınız arasında ovalayarak küçük hamur parçaları elde edin.

Derin bir tencerede eti, yağı ve soğanı kavurun. Domates ve baharatlarla birlikte et suyunu da ekleyin.

Hazırladığınız hamurları da çorbanın içine atıp 5 dk. kadar kaynatın. Üzerine nane ve biber yakıp çorbanın üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.