Salçalı Biftek için kullanılan malzemeler :
4 adet dövülmüş biftek
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz sapı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik tuz Karabiber kırmızıbiber
Tarifi : Tavaya ayçiçeği yağını koyup bifteklerin her iki yüzünü kızartın. Tavada kalan yağı azaltıp margarini ekleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp tavada sote edin. Unu, sulandırılmış salçayı ve sarımsağı ekleyin bir taşım kaynatıp etlerin üzerine dökün. Etlerin içinde bulunduğu tencerenin kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004