Kayseri Köftesi için kullanılan malzemeler :
500 gr patates
2 kaşık sıvı yağ
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek
1 fincan süt
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam yeni bahar
2 adet domates
Tarifi : Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyelim. Yağlanmış bir tavaya dizelim. Ağzını kapatıp rengi dönecek kadar kızartalım. Bir tarafa bırakalım.
Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatalım, daha sonra da iyice sıkıp derince bir kabın içerisine koyalım. Bu kaba kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu, ve baharatları koyup iyice karıştırıp, yoğuralım. Karışımı 12 parçaya ayıralım. Yuvarlak ve yassı köfteler yapalım.
Et köftelerinin boyutlarını patateslerin boyutlarına göre ayarlayalım. Patateslerin üzerine dizelim. Et köftelerinin üzerine dilimlediğimiz domatesleri koyalım.
Orta hareretli fırında 30 dakika pişirelim. Salçayı suda eritip köftelerin üzerine gezdirelim. Tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirelim. Fırından alıp maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009