Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Alaturka Makarna

(Alaturka Makarna nasıl yapılır)

Alaturka Makarna için kullanılan malzemeler :
500 gr makarna
60 gr margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr beyaz peynir
5 dal dereotu
1 miktar tuz

Tarifi :
Makarnayı usulüne göre haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Tencere içinde yağları kızdırın; makarnayı buraya aktarın. 1-2dk karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Beyaz peyniri çatalla ezin; dereotunu çok ince kıyın ve makarnaya karıştırarak servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.