Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Meyvalı Safran Pilavı

(Meyvalı Safran Pilavı nasıl yapılır)

Meyvalı Safran Pilavı için kullanılan malzemeler :
1/2 lt et suyu (hazır tablet olabilir)
3 yemek kaşığı fıstık
bir kutu safran
5 yemek kaşığı ahududu sirkesi
200 gr. amerikan pirinci
300 gr. dana biftek
6 yemek kaşığı soya yağı
karabiber
1 olgun mango
2 kiwi

Tarifi :
Kaynamış et suyuna safran, tuz, ve pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. Sonra süzün ve soğutun. Dana bifteklerini 1,5 cm. aralıklı dilimleyin. Sonra bunları küp şeklinde doğrayın. 2 Yemek kaşığı soya yağında bu etleri karıştırarak kızartın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Soyulmuş mangonun çekirdeğini çıkartarak küp şeklinde parçalara ayırın. Soyulmuş kiwileri küp şeklinde doğrayın. Kiwi, mango, et ve pirinci salata tabağına alalım. Fıstıkları ilave edelim. Ahududu sirkesi, tuz, karabiber ve kalan soya yağından bir sos hazırlayalım. Bunu salatanın üstüne dikkatlice dökelim. 20 dk. buzdolabında sosun kıvamına gelmesi için bekleyelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.