Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Gömlekli Köfte

(Gömlekli Köfte nasıl yapılır)

Gömlekli Köfte için kullanılan malzemeler :
1 kg kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet bayat ekmek içi
1 miktar kimyon
1 miktar karabiber
1 miktar tuz

Tarifi :
Gömlek yağı dışındaki malzemeler bütünleşene kadar yoğrulur. Yarım saat buzdolabında bekletilir. Koyun gömleği el büyüklüğünde kesilir, ortasına uygun büyüklükte şekillendirilmiş köfte konur, paket yapar gibi sarılır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.