Ananaslı Pilav için kullanılan malzemeler :
1 adet ananas
tuz
yarım çay kaşığı zencefil
tereyağı
1 yemek kaşığı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
2-3 adet yeşil soğan
3 bardak haşlanmış amerikan pirinci
Tarifi : Yeşil soğan bir tavanın içine ince ince doğradıktan sonra, ceviz, kuru üzüm, tuz ve zencefil içine karıştırılıp tereyağı ile harlı ateşte 3-4 dakika pişirilir. Üstüne dilimlenmiş ananas ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iyice pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009