Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Fıstıklı Dondurma

(Fıstıklı Dondurma nasıl yapılır)

Fıstıklı Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı

Tarifi :
Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin. Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun. Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun. İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,052 saniyede oluşturuldu.