Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > İkinci Bahar Pastası

(İkinci Bahar Pastası nasıl yapılır)

İkinci Bahar Pastası için kullanılan malzemeler :
50 adet bebe bisküvisi
4 adet elma
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

krema için:
1 paket vanilyalı hazır puding,
1 paket toz krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt

Tarifi :
Önce krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpın. Diğer taraftan vanilyalı pudingi üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Ilınınca çırpılmış krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Bebe bisküvilerini robotta çekip un haline getirdikten sonra dövülmüş fındık ve tarçınla karıştırın. Son olarak, elmaları soyup rendeledikten hemen sonra bisküvili karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de 12-15 cm çapında 5-6 adet cam kasenin içini streç film veya temiz buzdolabı poşetiyle kaplayın. Elmalı ve bisküvili karışımı elinizle iyice bastırarak kaselere yerleştirin. Kaseleri buzdolabında 3 saat kadar bekletip çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek üzerlerindeki naylonları çıkarın. Pudingli krem şanti karışımını bir spatula yardımıyla düzgünce pastaların üzerine sürüp, renkli şekerlemelerle süsleyin.

Buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.