Portakal Pelteli Panna Cotta için kullanılan malzemeler :
portakal peltesi için :
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
panna cotta için :
2 paket süt kreması (400 gr)
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Tarifi : Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009