Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Taze Soğanlı & Pastırmalı Patates

(Taze Soğanlı & Pastırmalı Patates nasıl yapılır)

Taze Soğanlı & Pastırmalı Patates için kullanılan malzemeler :
18 taze patates (küçük boy)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç taze soğan demeti
4-5 pastırma dilimi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesleri soğuk suyla yıkayın. Önceden kaynatılıp tuz atılmış suyun içinde yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağını eritin. Taze soğanları kesip tereyağında 1-2 dakika soteleyin.

Patatesler haşlanınca sularını süzün.
Sotelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile patatesleri karıştırın. Bunları bir tabağa alın ve üzerlerine küçük parçalara ayrılmış pastırmaları serpin.

Gerekirse biraz daha zeytinyağı gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.