Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > İrmikli Kabak Graten

(İrmikli Kabak Graten nasıl yapılır)

İrmikli Kabak Graten için kullanılan malzemeler :
tuz
250 gr irmik
1 yumurta
bir miktar tereyağı
700 gr kabak
2 soğan
1 patates
zencefil
1 çorba kaşığı tereyağı
et suyu
karabiber
250 gr süt kreması
200 gr taze kaşar

Tarifi :
İrmik için 1 litre suyu 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencerede kaynatın. İrmiği kaynayan suya ilave edin, karıştırın ve 15 dakika lapa halini alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sık sık karıştırın.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları irmiğe ilave edin. Yumurta akını köpük halini alana kadar çırpın ve karışıma ilave edin. Bir tepsiyi yağlayın. Karışımı 1 cm kalınlığında tepsiye yayın. Soğuduktan sonra içinden yarım ay şekilleri çıkarın.
Kabağı soyup yıkadıktan sonra 1,5 cm büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Soğanları ve patatesi ayıklayın. Her ikisini de küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritin. İçine kıyılmış soğan ve patatesi sonra da kabağı ilave edin. 3 dakika pişirdikten sonra et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 dakika pişirin.

Bir fırın kabını yağlayın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kabakları tavadan alın ve fırın kabına yerleştirin. Karışım biraz kaynadıktan sonra içine krema ilave edip, tavayı ocaktan alın. İrmikli karışımdan oluşan yarım ay şekillerini kabakların üzerine yerleştirin. Üzerine kremalı sosu dökün. Peyniri dilimleyin ve üzerine yayın. Fırının orta bölmesinde 175 derecede 30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.