Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Pastırmalı & Biberiyeli Brüksel Lahanası

(Pastırmalı & Biberiyeli Brüksel Lahanası nasıl yapılır)

Pastırmalı & Biberiyeli Brüksel Lahanası için kullanılan malzemeler :
500-600 gr brüksel lahanası (yıkanıp her biri ikiye kesilmiş)
5-6 pastırma dilimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 taze soğanın beyaz kısımları (kalın halkalar şeklinde doğranmış)
2 diş sarımsak
1/4-1/2 su bardağı su
bir tutam biberiye
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi :
Pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. Kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin. Lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin.

Su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Isıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. Bu arada pastırmaları minik minik doğrayın.
Yemek pişince kapağını açın. Limon suyunu ve pastırmaları ekleyin. En son tereyağını ilave edin.

Yağın, lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın. Yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.