Ana Sayfa > Çorbalar > Mantardan İşkembe Çorbası

(Mantardan İşkembe Çorbası nasıl yapılır)

Mantardan İşkembe Çorbası için kullanılan malzemeler :
1.5 yemek kaşığı un
yarım fincan sıvıyağ
çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı
2 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu

Tarifi :
İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın. Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.

Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın. Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.