Pelmeni için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
göz kararı un
su
tuz
iç harcı için :
300 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
tuz
karabiber
sosu için :
smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
Tarifi : Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın. İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın. Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin.
Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz. Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009