Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > İtalyan Usulü Rulo

(İtalyan Usulü Rulo nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Rulo için kullanılan malzemeler :
zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek
75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat
750 gr kıyma
2 yumurta 1 çorba kaşığı salça
tuz karabiber
pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin
3 domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin.

Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin.

Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin. Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın. Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.