Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kepekli Pirinç Pilavı

(Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır)

Kepekli Pirinç Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı kepekli pirinç
zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
tuz

Tarifi :
2 su bardağı kepekli pirinci bir kaseye alın.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 10 dakika bekletin. Pilav tavasına zeytinyağını alın. Pirinçlerin suyunu süzdürün ve tencereye ekleyin.

Ara sıra karıştırarak kavurun. Kavurduktan sonra 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
Harlı ateşte pirinçler suyu çekmeye başlayana kadar pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın ve pirinçlerin tamamen pişmesini sağlayın. Pişince altını kapatın. Tencerenin üstüne bir kağıt havlu serin.

Kapağı kapalı vaziyette pilavı demlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.