Keçiboynuzlu ve Kayısılı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
400gr kekun
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1/4 su bardağı küçük parçalara ayrılmış gün kurusu kayısı
Tarifi : Fırını 180 dereceye ayarlayıp, fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tereyağını, şekerleri ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Unu, toz keçiboynuzunu, kayısıları bu karışıma katın ve tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yuvarlayın. 15 dakika kadar pişirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009