Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Elmalı İsveç Kekleri

(Elmalı İsveç Kekleri nasıl yapılır)

Elmalı İsveç Kekleri için kullanılan malzemeler :
1 adet sade kek (ya da 2 katlı pastaban)
1 su bardağı şekerli süt
4 adet yeşil elma
5 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta
3/4 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 paket vanilyalı puding (pişirilerek hazırlananlardan)
1/4-1/2 su bardağı krema

üzerine:
400 ml krema
2 paket krema sertleştirici
rendelenmiş çikolata

Tarifi :
Eğer küçük kekler yapacaksanız bir bardak yardımıyla kekten daireler kesin. Keklerin (veya kekin) üzerini şekerli süt ile ıslatın. Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirin. Pişince elmaları soyup küçük küpler halinde keserek tavaya ekleyin. (küplere kesme işlemini tavanın üzerinde yaparsanız elmalar kararmaz).
Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın. Elmaların yumuşaması için pişirmeye birkaç dakika daha devam edin. Elmalar yumuşayınca karışımı ılınmaya bırakın.

400ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Elmalı karışımı keklerin üzerine paylaştırın. Elmaların üzerine de krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.