Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Körili Spagetti Makarna

(Körili Spagetti Makarna nasıl yapılır)

Körili Spagetti Makarna için kullanılan malzemeler :
350 gr spagetti makarna
2 adet tavuk bulyon
10 adet tatlı sivri biber
tuz
2 adet tavuk göğsü
3 adet ortaboy soğan
100 gram badem
1 kahve fincanı soya sosu
1 kahve kaşığı köri
3 adet esmer küp şeker

Tarifi :
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye, bol miktarda suya ihtiyacınız olacak. Suyu yüksek ateşte kaynatın. Kaynarken içine 3 adet esmer küp şekeri ve 2 adet tavuk bulyonu ilave edin. Her 100 gr. makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz. Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz.

Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın. Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın. Ara sıra karıştırın. Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün. Hazırladığınız sosu ilave edin.

Sosun Hazırlanışı:
Tavuk etlerini küçük parçalara bölün, yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkartarak ortadan ikiye kesin. Soğanları 8 eşit parçaya ayırın. Tümünü birlikte ızgarada pişirin. Bademlerin kabuklarını soyarak ikiye ayırdıktan sonra ızgara edilen malzemeyle karıştırın. Soya sosunu ve köri baharatını da ekleyin. Bu sosu hazırladığınız spagetti makarnayla karıştırarak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.