Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sebzeli Paella

(Sebzeli Paella nasıl yapılır)

Sebzeli Paella için kullanılan malzemeler :
6 yemek kaşığı zeytin yağ
1¼ çay fincanı pirinç
çay kaşığının ucu ile safran (0,5 gr)
3½ çay fincanı sebze ya da tavuk suyu
1 adet küçük parçalara bölünmüş orta boy patlıcan
½ kg domates
1 adet büyükçe kuru soğan
200 gr mantar
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet ortaboy sarı dolmalık biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet ortaboy kırmızı dolmalık biber
½ kg bezelye

Tarifi :
Safran'ı 3 yemek kaşığı sıcak su içinde eritin. Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin. Sonra sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın. Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine küçük küçük kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı aynı anda atıp 5 dakika kadar çevirin. Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın. Bu karışıma pirinci katın.

Daha sonra küçük küçük doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir). Kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın. küçük küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ilave edin. Arada karıştırarak, suyu azalana kadar kaynatmaya devam edin. Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın.

Not: Bu yemeği, hem vejeteryan hem de et severler rahatlıkla kullanabilir. Vegeteryanlar için, yanına yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, ya da istakoz veya tavuk yanında sunulabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.