Ana Sayfa > Et Yemekleri > İtalyan Usulü Dana Ciğer

(İtalyan Usulü Dana Ciğer nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Dana Ciğer için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
500 gr. domates (kabukları soyulmuş)
tuz, karabiber, kekik
125 gr. mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
2 çay kaşığı sarımsak sos
1 defne yaprağı
6 taze soğan (ince kıyılmış)
2 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı sirke
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı et suyu
750 gr. dana ciğeri

Tarifi :
Fırını 180°C ısıtın. Büyük bir tavada 4 çorba kaşığı tereyağını eritin. Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarımsak sosu ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dk. soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Mantarları da katıp 4 dk. hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alın. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritin.

Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli ve düz bir kepçe ile güvece alın. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatın. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dk. daha pişirin. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökün.

Hepsini güveçte iyice karıştırın. Fırına sürerek 30-40 dk. ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Güveci fırından alın, defne yaprağını çıkarıp servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.