Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Domatesli Rulo Pilav

(Domatesli Rulo Pilav nasıl yapılır)

Domatesli Rulo Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı amerikan pirinci
2 su bardağı su
200 gr.doğranmış domates
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 sivribiber
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 yumurta
4 çay bardağı un
4 çay bardağı süt
tuz

Tarifi :
Pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın. Krep malzemelerini derince bir kapta iyice çırpın. Geniş bir teflon tavaya sıvı krep hamurundan kepçeyle dökerek 8 krep hazırlayın.Domatesleri ve soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de aynı şekilde küçük kesin. 1 çay bardağı yağı tavada kızdırıp önce soğanları ardından domates ve biberi ilave ederek sote edin. Tuz ve haşlanmış amerikan pirincini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız krepleri geniş bir tepsiye ikişerli olarak uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde 4 sıra halinde dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini kreplerin üzerine eşit bir şekilde serpin.

Domatesli pilavı peynirlerin üzerine yayıp krepleri rulo şeklinde sarın. Krep ruloyu alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın. Krep ruloyu dilimler halinde kesip yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.