Brüksellahanalı Pilav için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
50 gr margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr brüksellahanası
1 kahve fincanı konserve mısır
5 su bardağı et suyu
tuz, karabiber
Tarifi : Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin. Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009