Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Börülceli Makarna

(Börülceli Makarna nasıl yapılır)

Börülceli Makarna için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı börülce
15 adet brüksel lahanası
2 adet kesmeşeker
yarım paket makarna
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet kiraz domates
tuz, pulbiber

Tarifi :
Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuk suya atın. 1-2 dakika bekletip çıkarın (bu şekilde renkleri yeşil kalır). Geniş bir tencerede su kaynatıp üzerine tuz ekleyin. Makarnayı haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Börülceleri ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını ve kiraz domatesleri, pulbiber ve tuz ekleyip birlikte sote edin. Hazırladığınız harcı makarna ile karıştırarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.