Beşamel Soslu Ispanaklı Börek için kullanılan malzemeler :
2 hazır yufka
yarım kg ıspanak
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
15 gr margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta
Tarifi : Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Ispanakları temizleyip iyice yıkayın ve süzün. Soğan ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yufkaları düz bir zemine yayıp dörde bölün. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Yufkaların içine ıspanaklı malzemeden ekleyip yayın. Geniş tarafından dar ucuna doğru geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sos için; bir tavada margarini eritip unu ekleyin.
Pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tavayı ocaktan indirip sosu çırparak ılındırın. Yumurtayı ilave edip çırpın. Sosu böreklerin üzerine eşit olarak yayın. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin