Tuil İçinde Yaz Meyveleri için kullanılan malzemeler :
tuil hamuru malzemeleri:
180 gr şeker
105 gr un
10 gr haşhaş
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
90 gr glikoz
mevsim salatalarının malzemeleri:
2 adet çilek
1 adet kivi
1 adet armut
2 kayısı
1 dilim karpuz
Tarifi : Tuil hamurunun hazırlanışı:
Bütün malzemeler mixere konulup 5 dakika karıştırılır. Karışan hamur 5 dakika buzdolabında bekletilir. Kayısı büyüklüğünde parça alınıp avuç içinde biraz yuvarlanır. Fırın tepsisine silpat yerleştirilerek hamur üzerine konulur. 180 derecelik fırında 13-14 dakika pişirilir. Fırından çıkan tuil hamurun ılıması beklenir ve ters çevrilen su bardağının üzerine konulur, yanlarından çekilip şekillendirilir.
Meyveler küçük küpler halinde doğranır ve karıştırılır. Dekor yapılan tabağın içine tuil yerleştirilir ve meyve salataları içine konur. Süsleme amaçlı ve ayrı bir tat vermesi için vanilyalı dondurma ile servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009