Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Perişan Kurabiye

(Perişan Kurabiye nasıl yapılır)

Perişan Kurabiye için kullanılan malzemeler :
2 yumurta,
1.5 su bardağı toz şeker,
250 gr yumuşamış margarin,
kabartma tozu
1 kase kuru üzüm,
1 kase kuru kayısı,
1 kase ceviz,
1 kase kuru incir
aldığı kadar un

Tarifi :
Yumurta, şeker, margarin un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Bu hamura üzüm, zar büyüklüğünde doğranmış kayısı ve incir, ceviz eklenir. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.