Perişan Kurabiye için kullanılan malzemeler :
2 yumurta,
1.5 su bardağı toz şeker,
250 gr yumuşamış margarin,
kabartma tozu
1 kase kuru üzüm,
1 kase kuru kayısı,
1 kase ceviz,
1 kase kuru incir
aldığı kadar un
Tarifi : Yumurta, şeker, margarin un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Bu hamura üzüm, zar büyüklüğünde doğranmış kayısı ve incir, ceviz eklenir. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009