Körili Şalgam Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 g küçük salgam
tuz
25 g margarin veya tereyağı
1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı köri
500 ml. tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
yarım limonun suyu
taze öğütülmüş karabiber
150 ml. krema
ince kıyılmış maydonoz
Tarifi : Salgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte salgamları ekleyin. Tencerenin kapağıni kapatıp, ağir ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerinin kapağını kapatıp ağır ateşte salgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak. pişirin. Salgamları bir süzgecten ezerek gecirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin.
Salgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009