Ispanaklı Yumurta Au Graten için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
1 lt su
1/ 2 kahve fincanı sirke
1 silme yemek kaşığı tuz
ıspanak püresi için:
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
3/ 4 bardak süt
tuz-karabiber
1/ 2 kahve fincanı sıvıyağ
üstü için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
beyaz sos ( beşamel ) için:
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin
250 gr süt ( 1 büyücek bardak)
tuz-karabiber
Tarifi : Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz koyarak hafifçe haşlayın; suyunu süzüp kıyın. Soğanı rendeleyerek sıvıyağla birlikte biraz kavurun. 1 yemek kaşığı un, kıyılmış ıspanak ve süt katarak karıştırın. Yeterince tuz, biber ve şeker koyun. Fırına dayanıklı bir tabağın içine yayın.
Yumurtaları, tuz ve sirke katılmış kaynayan suda pişirin. Kevgirle çıkartıp pürenin ortasına yerleştirin. Üzerini beşamel sosla kapatıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009