Ana Sayfa > Tatlılar > Sütlü İrmik Helvası

(Sütlü İrmik Helvası nasıl yapılır)

Sütlü İrmik Helvası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı antep fıstığı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ılık süt
7 çorba kaşığı tatlandırıcı toz

Tarifi :
İrmiği ve fıstığı teflon bir tencerede 20 dk. kadar kavurun. İrmiğin rengi değişene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Yağı sıcak irmiğe ekleyin. Helvanın ılımasını bekleyip tatlandırıcıyı da karıştırın. Ilık sütü de ekleyip iyice yedirin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. demlenmesini bekledikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.