Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti

(İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spaghetti için kullanılan malzemeler :
1/2 kg. spaghetti
250 gr. taze parmesan veya eski kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen veya 2 çorba kaşığı kuru fesleğen
5 diş sarmısak
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun. Kaynadıktan sonra içine 1/2 çorba kaşığı tuz atarak spaghettileri içine kırmadan atın, kaynamaya bırakın.

Fesleğenli sos için; önce karabiberleri, sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve biraz daha dövüp, karabiber ve sarmısak karışımını derin bir kaba alın. Taze fesleğenleri ince ince kıyın, maydanozları da aynı şekilde kıyın. Karabiber ve sarımsak karışımının üstüne ilave edin. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Parmesan peynirini veya eski kaşarı, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekleyin. Malzemelerin üzerine tüm kalan zeytinyağını ilave ederek, hepsini bir kaşıkla karıştırın. Spaghettileriniz İtalyanların dediği gibi "al dente" yani dişe dokunur dirilikte pişince indirin. Spaghettilerin çok pişmeyip bir parça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.

Spaghettileri bir süzgeçten süzün. Soğuk sudan geçirmeden tekrar tencereye koyarak içine daha önceden hazırladığınız fesleğen sosunu koyun. İki tahta kaşığın yardımı ile spaghettileri ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın. Yanında soğuk bir pembe şarap veya buz gibi vişne soda ile sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.