Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patatesli Börek

(Patatesli Börek nasıl yapılır)

Patatesli Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet patates
1 adet soğan
3 adet yufka
2 adet sivribiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
karabiber
tuz

Üzeri İçin:
1 adet yumurta

Tarifi :
Yufkaları yayın. Suyla yağı çırparak üzerlerine sürün. Patatesleri ezip sivribiberi, soğanı ve baharatları ekleyin. Bu harcı yufkanın ortasına serpin. Kenarlarını üzerine kapatın. Büzerek kare, daire yada dikdörtgen şekli verip tepsiye dizin. 200 derecelik fırında 20 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 1,052 saniyede oluşturuldu.