Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Anadolu Çöreği

(Anadolu Çöreği nasıl yapılır)

Anadolu Çöreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
2 yumurta (1 yumurta hamura, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
yarım su bardağı tahin
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 kahve kaşığı yenibahar
2 kahve kaşığı şeker
3 kahve kaşığı tuz
aldığı kadar un

Tarifi :
Bira mayası, yoğurtla ezilir. 1 bardak su, 2 kahve kaşığı şeker, 1 yumurta tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.Hamur ikiye ayrılır.

Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırarak inceltilir. Üzerine zeytinyağı tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır. Üzeri örtülerek dinlendirilir. Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine ceviz, tahin, zeytinyağ, yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan başlayarak iki parmak genişliğinde sarılır. Sarılan bu hamurun sol ucu içe, sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.Sonra uçtan başlayarak kendi etrafında sarılır ve yuvarlak bir çörek yapılır. Son uç, alta gizlenir.Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.